top of page

שיטת גרינברג

ההדרכה בשיטת גרינברג מתמקדת באבחון הגורמים המפריעים לגוף להחלים ולהפסקתם. וזאת באמצעות שיחה והתבוננות, טכניקות רבות של מגע, תנועה והנחיות של המדריך. תהליך ההחלמה נעשה בעזרת מודעות לגוף והקשבה לגוף ולדפוסים שלנו שעולים בסיטואציות מסוימות בחיים והפסקת דפוסים אלו.

אלו עוזרים להקטנה משמעותית במידת הלחץ והנוקשות בגוף וכך מתאפשר לו לצבור מספיק אנרגיה וכוח כדי להחלים את עצמו. כפועל יוצא, הגוף משתחרר מטראומות פיזיות ופחדים המפריעים להחלמתו, מה שמבטיח את אי חזרתו של הסימפטום בעתיד.

כל אדם יכול לקחת אחריות על גופו ולתרום בצורה משמעותית להחלמתו. כשהתנאי לכך הוא שיפור יכולתו של האדם לשים לב לגופו ולהימנע מפעולות פיזיות שיוצרות בגוף מתח ונוקשות הבאים לידי ביטוי בכאבים ובמגבלות. 

על פחד וכאב

פחד

כמו הכאב גם הפחד זו אנרגיה שאיננו רוצים לחוותה. הפחד נתפס אצלנו כרגש שלילי ומגביל, כאוייב שלנו, וכשהוא עולה, אנחנו עושים הכל כדי לא לאפשר לו להתקיים. הכל כדי להתגבר עליו.

אך כמו הכאב, גם הפחד היא אנרגיה הכרחית לקיומנו. בסיטואציה לא מוכרת/ חדשה/ מאיימת הפחד מאפשר לנו להיות עירניים, חדים ודרוכים. בדיוק כמו חיה דרוכה שמודעת לאפשרות שיש טורף בסביבתה. היא אינה משתתקת, נלחצת או חרדה, היא במיטבה. הפחד זורם בה וכל החושים שלה חדים יותר. היא קולטת יותר ומגיבה מהר יותר. אך משום שאיננו רוצים לחוות את הפחד, אנחנו חוסמים אותו ומונעים ממנו לזרום. זה מה שמשתק אותנו, מלחיץ אותנו ומייצר אצלנו תגובות שלא משרתות אותנו. התגובות האלו מתקבעות בנו כדפוסים שעולים בכל פעם שסיטואציה מסוימת בחיינו עולה.

אומנם התגובות האלו שרתו אותנו בעבר, במהלכן של חוויות קשות שהתנסינו בהן. תגובות שנלמדו אצלנו ברגעים שבהם לא יכולנו באמת להגן על עצמנו, לא יכולנו להשתמש בפחד שבנו. לרוב בגיל הילדות, אך לא רק. התגובות ודפוסי ההתנהגות הללו היו הדרך שלנו להתמודד. אך היום הדפוסים הללו יותר מגבילים אותנו מאשר משרתים אותנו ואם אנו רוצים להיות במיטבנו עלינו להפסיקם.

כאב

איננו רוצים לכאוב ועל כן כשאנו חשים כאב איפושהוא אנו מתכווצים, מקשיחים את הגוף או מתעלמים מהכאב ומתכחשים אליו. הבעיה היא שתגובה זו יוצרת תקיעות וחסימה בגוף, משמרת את הכאב ואף יכולה להחמיר אותו, למנוע החלמה ואף ליצור סימפטום כרוני ומתמשך. שיטת גרינברג מציעה התייחסות אחרת לכאב.

לפי שיטת גרינברג, כאב הוא מנגנון בריא בגוף. בלעדיו הגוף בסכנת חיים מתמדת. תארו לכם פצע פתוח שלא כואב ואיננו יודעים על קיומו, חוליה שזזה בעמוד השדרה והיא עלולה לגרום לנו שיתוק מבלי שנדע. מבחינת הגוף כאב כרוני הינו קריאה לעזרה שלא זוכה להתייחסות וזה מתיש אותו ומייבש את שמחת החיים שלו. כדי לצאת מכאב כרוני יש ללמוד להתייחס אליו אחרת- להרפות אליו, להתייחס אליו, לשים לב מתי מופיע יותר או פחות, היכן מופיע. כל אלו מאפשרים זרימת דם טובה יותר ומעודד את ההחלמה.

אני מלמדת זאת דרך מגע. אני מלמדת שרירים שהתקשחו להרפות כדי להפסיק לחסום זרימת דם למקום כואב. אני מלמד לנשום כדי להעלות תשומת לב ואנרגיה בגוף. אני מלמדת לשים לב ליציבה, להליכה ולישיבה כדי להפסיק דפוסים שמעיקים על הגוף. על ידי כל אלו הגוף מקבל את התנאים האופטימליים שהוא צריך על מנת  להחלים. הגוף יודע לעשות זאת ואנחנו צריכים ללמוד להפסיק להפריע לו בכך.

התוצאה היא הקלה משמעותית וירידה בכאב תוך שליטה מחודשת בגוף. לקיחה מחדש של אחריות. אחרי סשן איתי כבר תדעו לעבוד עם כאב בעצמכם. לא תצטרכו אותי וזה מבחינתי ההישג הכי גדול. השיטה מלמדת אנשים לעשות שינוי בחייהם באמצעות עבודה עם הגוף שלהם.​

bottom of page